Driedaagse basiscursus zeefdruk

Leer in drie dagen de basistechniek van het zeefdrukken. Voor beginners of voor degenen die hun kennis even op willen frissen, in een kleine groep. In stevig tempo nemen we de verschillende vaardigheden door: rakelen, monoprinten, sjabloondruk, belichten, films maken, etcetera… Doe mee, experimenteer met kleur, vorm en techniek en ontdek of zeefdrukken misschien ook wat voor jou is.

20160226_annelies_bloemenvaas

De eerste dag

Je begint op de eerste dag met sjabloondruk, hierbij werk je met papieren vormen, daarmee kan je snel een vorm maken en afdrukken maar je kunt er niet heel kleine vormen mee drukken. Ook maak je monoprints (unieke drukken met gemengde inkt) en werk je in lagen met dekkende en transparante kleuren. Op deze dag wordt uitgelegd hoe je met belichten fijnere vormen (tekeningen, foto’s, teksten) kunt belichten, dat gaan we de tweede dag doen.

De tweede dag

Je maakt een tekening op een transparant vel, of je gebruikt een (eigen) foto (zwart-wit gemaakt of gerasterd) geprint op een transparant vel (de film). Je leert hoe je een laagje lichtgevoelige pasta (fotocoat) aanbrengt op het raam, en daarna belicht je de tekening, foto of tekst op het zeefdrukraam. Je drukt een ontwerp in één of meer lagen. We drukken op papier en karton.

De derde dag

De laatste dag kan je je drukwerk van de tweede dag afmaken, een nieuw ontwerp drukken en als je wil op textiel drukken. Aan het einde van de dag maak je de gebruikte ramen weer helemaal schoon met stripper en de hogedrukspuit.

Na deze cursus

lian_zwembad

Na deze cursus heb je de basis onder de knie en kan je zelfstandig aan de slag op de open werkplaats dagen. Hieraan kan je deelnemen als je bij Zeefdrukles een basiscursus hebt afgerond. De data van de open werkplaats dagen vind je in de agenda. Graag wel even inschrijven, want er is beperkt plaats. Helaas kan je op de open werkplaats geen mensen meenemen die nog niet kunnen zeefdrukken.

Praktische informatie

Je gaat drie dagen van 10u30 tot ca 16u00 aan de slag (kijk bij de cursus die je geboekt hebt, de tijden kunnen iets afwijken). Voor thee, koffie en de lunch wordt gezorgd. De cursusprijs is inclusief inkt, gebruik van de zeefdrukramen, chemie, schoonmaakmiddel, thee/koffie, etc. Alleen het papier en karton dat je gebruikt worden naar gebruik afgerekend.

Bekijk alle basiscursussen in de agenda.