Zeefdrukken op servies en tegels

Hieronder vind je een overzicht alle zeefdruk cursussen waar je servies leert bedrukken van de komende tijd. Leer zeefdrukken met keramische pigmenten en maak zelf keramische transfers en leer ze aanbrengen. Ook kan je direct (zonder transfer) op tegels zeefdrukken. Heb je een cursus gevonden op de datum die je uitkomt? Onderaan de cursus pagina van die datum kan je je inschrijven.

Deze cursus duurt twee dagen: een dag ontwerpen en transfers drukken, en de tweede dag (dan zijn de transfers inmiddels gelakt en gedroogd) de transfers aanbrengen en voorbereiden op het inbakken.

Leer keramische transfers zeefdrukken en breng die aan op al geglazuurd poselein. Als het porselein opnieuw gebakken wordt (tegen de 800 graden), zinkt de keramische kleurstof in het glazuur en heb je een degelijke, blijvende opdruk.
Op de eerste dag van de workshop maak je een ontwerp, films en ga je de transfers drukken. Op de tweede dag zijn de transfers droog en kunnen ze aangebracht worden op het porselein. Nadien moet het servies nog gebakken worden. dat kan op de werkplaats, maar het duurt dan nog wel een paar dagen voor je werk helemaal klaar is. Op de tweede dag kun je, als je tijd hebt, ook nog direct op tegels zeefdrukken. Tegels zijn plat, daardoor kun je daar wel direct op drukken zonder transfer.

keramische transfers leren zeefdrukken

Als je zelf servies meeneemt, neem dan liever porselein dan aardewerk, dat geeft minder problemen met bakken. Hoewel, meestal gaat het wel goed. Probeer het ook eens op een paar oude bordjes of kopjes van jezelf, of van de rommelmarkt.

KeramischeTransfers_workshop8augustus2013_Laurine
Ontwerp en transfers: Laurine

Deelnemers

Er is plaats voor maximaal zes cursisten per cursus (zolang de naderhalvemeter maatregel van kracht is). Door de kleine groep is er tijd en ruimte voor persoonlijke begeleiding. Minimumleeftijd: 15 jaar.

Wat kost een cursus zeefdrukken op servies?

Bij elke cursus hieronder staat wat die cursus kost. Meestal is het een tweedaagse cursus en kost 200,- euro. De cursus prijs is inclusief:

  • Koffie en/of thee en lunch
  • Films om de zeefdrukramen mee te belichten
  • Het gebruik van de zeefdruk ramen
  • Chemie, schoonmaakmidddel etc.

De cursus prijs is exclusief:

  • keramische pigmenten (vanaf 3,-, per potje van 20 gram)
  • transfer papier (1,- euro voor ca. A4 formaat, 2,- voor ca. A3 formaat)
  • servies of tegels (kan je ook zelf meenemen)

Bekijk alle komende cursussen in de agenda. Vanaf vier personen kan er ook een zeefdruk cursus op maat geboekt worden.