Foto zeefdruk cursus agenda

Om foto’s te zeefdrukken moet je ze omzetten naar zwart en wit, zonder grijstonen. Om de grijstonen te benaderen wordt de foto gerasterd (stipjes, als in een ouderwetse krantenfoto). Het eindresultaat wordt altijd anders dan de foto, maar reken op verrassend mooie resultaten!

We kijken uiteraard ook naar het werk van Andy Warhol – dé godfather van de zeefdruk – en hoe hij met fotografisch beeld werkte. Uitgaand van een eigen foto ga je die – met  één of meer kleurvlakken eronder – afdrukken. Je mailt die foto van tevoren, dan is de foto in de cursus al geschikt gemaakt voor zeefdruk en uitgeprint op een transparant vel, en klaar om mee te belichten. Beginners kunnen ook meedoen aan deze workshop, die help ik op weg met de techniek.

Zeefdruk van Patricia, 2 lagen

Deelnemers

Er is plaats voor maximaal 10 cursisten per cursus. Door de kleine groep is er tijd en ruimte voor persoonlijke begeleiding.

Wat kost een foto zeefdruk workshop ?

Bij elke cursus in de agenda staat wat die cursus kost. Omdat de duur en de opzet van de cursussen wat verschilt kan de prijs per cursus ook verschillen. Meestal duurt deze cusus één dag en kost 95,- euro. De cursus prijs is inclusief:

  • Koffie en/of thee
  • Inkten
  • Films/transparanten om mee te belichten
  • Het gebruik van de zeefdruk ramen
  • Chemie, schoonmaakmidddel etc.

De cursus prijs is exclusief:

  • Het papier waar je op drukt. Dit wordt naar gebruik afgerekend. je kan/mag ook zelf papier meenemen als je wilt.
  • Lunch. Zolang de anderhalvemeter maatregel van kracht is kunnen we halaas niet gezellig met zijn allen om tafel.

Hieronder vind je een overzicht alle Warhol foto zeefdruk cursussen van de komende tijd. Heb je een cursus gevonden op de datum die je uitkomt? Onderaan de cursus pagina van die datum kan je je inschrijven.
Er zijn speciale Warhol foto cursussen van één dag, maar je kunt dit ook leren tijdens een zeefdruk week (vier of vijf dagen of avonden achter elkaar door).

Of bekijk de agenda van alle zeefdruk cursussen. Meer informatie over de Warhol foto zeefdruk cursussen en wat je daar  precies leert, en over alle soorten zeefdruk cursussen.

Bekijk alle komende cursussen in de agenda. Vanaf vier personen kan er ook een zeefdruk cursus op maat geboekt worden.