Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Van tekening naar zeefdruk – geannuleerd

zaterdag 13 januari 10:30 - 16:00

€90,00

Korte ééndaagse cursus. Na een korte uitleg maak je je tekening klaar voor zeefdruk. Als je nog niet kunt zeefdrukken, geeft niets, ik help je daarmee. Je maakt minstens 5 afdrukken.

Je hoeft geen super tekenaar te zijn. Met een paar kleurvlakken erbij of een extra getekende kleurlaag wordt een eenvoudige tekening al snel heel boeiend. Je hoeft ook nog niet te kunnen zeefdrukken – alles wordt uitgelegd. Gewoon een kwestie van doen.

Natuurlijk kan je ook als volleerd illustrator ook aan de slag, en ontdek hoe je met zeefdrukken een dimensie aan je werk toe kunt voegen.

De inkten en het gebruik van zeefdrukramen, chemie etc. is inbegrepen in de cursus. Papier waar je op drukt wordt naar gebruik afgerekend (meestal maar een paar euro).

Wat gaan we doen?

Je maakt een eigen (lijn)tekening in zwart-wit zonder grijstonen op een transparant vel op A4 formaat. Je tekent met zwarte, goed dekkende zwarte Posca stiften, die zijn voorhanden in de werkplaats. Je kunt – als je dat wil – van tevoren alvast een schets maken, of je kunt een uitgeprinte foto meenemen die je over kunt trekken. Zelfs al trek je een bestaande tekening over, dan zorgt het overtrekken toch nog voor een eigen handschrift. Je hebt hier ongever een uur voor.
Je tekening ga je combineren met een of twee grotere kleurvlakken. Die vlakken ga je met papieren sjablonen zeefdrukken. Tenslotte belichten we met die tekening op transparant een zeefdrukraam, en dan druk je die tekening over je kleurvlakken heen.

Kan ik na deze cursus meedoen met de open werkplaats?

Nee, daarvoor moet je zelfstandig kunnen werken. In deze cursus wordt de techniek snel uitgelegd zodat je in 1 dag klaar bent, maar hierna mis je nog een aantal vaardigheden. Die leer je in een basiscursus.

Annuleren

Als je (via de mail) doorgeeft dat je toch niet kunt komen, dan krijg je tot 14 dagen voor aanvang het hele bedrag terug, tot 7 dagen ervoor de helft en daarna helaas niets. Wel kan je dan iemand anders in jouw plaats laten komen, dan graag even de naam doorgeven. Dit is zo geregeld omdat je met kleine groepen cursisten bent. Bij te veel annuleringen kort voor het begin kan dat resulteren in half lege cursussen. Check dus even goed je agenda voor je je inschrijft. Zie ook de algemene voorwaarden.

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Gegevens

Datum:
zaterdag 13 januari
Tijd:
10:30 - 16:00
Kosten:
€90,00
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Zeefdrukles werkplaats Amsterdam
Veemkade 570
Amsterdam, 1019BL Nederland
+ Google Maps
Telefoon
0634941106
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Zeefdrukles
Telefoon
634941106
E-mail
esther@zeefdrukles.nl
Bekijk de site van Organisator

Als je je inschrijft ga je akkoord met de algemene voorwaarden.

Behalve deze cursussen en workshops is het vanaf 4 personen ook mogelijk om een workshop op maat te boeken.