Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Patroon ontwerpen en zeefdrukken op tegels, 2 maandagavonden

maandag 31 oktober 2022 18:30 - 21:30

€95,00
Tegels van Amber

Als je aan patronen denkt, denk je al snel aan tegels. Met een paar repeterende vormen krijg je al snel een boeiend geheel. In deze mini-cursus van twee  Maandagavonden, op 31 oktober en 7 november van 18u30 tot 21u30, ontwerp en zeefdruk je je eigen tegel tableau.

Op vrijdagmiddag 6 september ga je aan de slag met kleur, vorm en herhaling en ontwerp je je eigen patroon voor een vlak van 4 x 4 tegels. Als je handig bent met een computer (bv met Illustrator of Photoshop) dan kan je ook je laptop meenemen. Maar je kunt het ook prima met de hand doen.

Op 13 september belicht je de zeefdrukramen en ga je je patroon met keramisch pigment zeefdrukken op 16 tegels. Je hoeft niet te kunnen zeefdrukken, ik help je op weg. En bij het ontwerpen houden we er rekening mee dat het redelijk makkelijk te drukken is.

Hierna worden de tegels gestookt op 800 graden, waardoor het pigment verglaast met het glazuur. Nu heb je een blijvende opdruk, je kunt de tegels dus ook echt gebruiken. Dat kan ik voor je doen, of je kunt ze zelf stoken als je een keramische oven hebt. Na een aantal dagen kan je ze dan ophalen, of ze worden opgestuurd.

De cursusprijs in inclusief pigmenten, teken- en ontwerpmaterialen, zeefdrukramen en 16 tegels.
Als het zeefdrukken nu vlot gaat kan je misschien wel meer tegels drukken. Die  tegels (en bijkomende kosten voor pigment en eventueel stoken) rekenen we naar gebruik af. Als je wil kan je ook je eigen (geglazuurde) tegels meenemen. En neem wandtegels: voor vloertegels is een opdruk minder geschikt i.v.m. slijtage. Houd er rekening mee dat de tegels voor zeefdruk vlak moeten zijn: ambachtelijke tegels met hobbels en kuilen zijn dus niet geschikt.

Zeefdrukken op tegels van Jirina.

Tegels van Jacobien.
Tegels van Esther, tegels uit deze serie zitten in de werkplaats naast de spoelbak, mochten ze je bekend voorkomen :-).

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Gegevens

Datum:
maandag 31 oktober 2022
Tijd:
18:30 - 21:30
Kosten:
€95,00
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Zeefdrukles werkplaats Amsterdam
Veemkade 570
Amsterdam, 1019BL Nederland
+ Google Maps
Telefoon
0634941106
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Zeefdrukles
Telefoon
634941106
E-mail
esther@zeefdrukles.nl
Bekijk de site van Organisator

Als je je inschrijft ga je akkoord met de algemene voorwaarden.

Behalve deze cursussen en workshops is het vanaf 4 personen ook mogelijk om een workshop op maat te boeken.