Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Open Werkplaats op zaterdag (6u)

zaterdag 12 oktober 11:00 - 17:00

€37,50

De open werkplaats is voor mensen die bij Zeefdrukles een basiscursus hebben gevolgd en die zelfstandig kunnen werken. Je kunt dus aan de slag met je eigen project.
Lees hier meer over de opzet van de open werkplaats.

Deze Open Werkplaats duurt 6 uur, van 11:00-17:oo.
Er is ijn de keuken een magnetron en we hebben wat borden en bestek, dus je kunt eventueel je eten meenemen.

Op de open werkplaats ben ik vaak ook zelf aan het werk. Je kunt me af en toe best wat vragen, maar ik verwacht dat je zelfstandig aan de slag kunt. Houd daarom hiermee rekening als je komt:

  • Als je iets uitgeprint wil hebben op transparant om te belichten, lever dat dan uiterlijk de avond van tevoren aan. Geef duidelijk aan hoe groot je het uitgeprint wil hebben (in cm, niet “het moet op een tasje”). Resolutie 200 tot 300 dpi, per kleur een apart bestand met die kleur in 100% zwart, geen grijstonen. Raster maximaal 30 lpi. Kan je zelf niet rasteren (foto omzetten in punten), geef dan aan of je een grover of fijner raster wil.
  • Je brengt zelf de fotocoat aan op de ramen die je gebruikt. Het is handig om dat gelijk aan het begin te doen want het moet ruim een half uur drogen. Als je niet weet of je een fijnere of grovere zeef nodig hebt, overleg dat dan aan het begin.
  • Tijdens de open werkplaats houd je zelf op het werkplaats formuliertje bij hoeveel inkt (afwegen), papier, ramen en ander materiaal je gebruikt. Aan het eind rekenen we af, je kunt pinnen.
  • Als je aan het drukken bent: zorg dat je je papier of textiel waarop je gaat drukken alvast klaar hebt liggen en werk door. Laat de inkt in je zeef niet indrogen.
  • Aan het einde van de les de ramen weer helemaal schoon: inkt en fotecoat er helemaal af. Zorg dat je op tijd begint met schoonmaken. Zeker als je raam ingedroogd is of als je een restafbeelding hebt, dan ben je nog wel even bezig met schoonmaken. Laat even zien dat je raam schoon is.
    Ramen die nog niet goed schoon zijn moet ik later zelf schoonmaken. Dat is ook mijn hobby niet ­čÖé dus ik reken daar vanaf 25,- euro voor voor de tijd en de chemie, afhankelijk van hoe lang ik ermee bezig ben.
  • Werktafel, transparante positioneervellen en gereedschap zelf schoonmaken. Ja ├│├│k die spatel die je nog bij de inkten of die rakel die je nog in de wasbak had laten liggen :-). En natuurlijk haal je de tape, papier en klodders inkt uit de spoel- en wasbakken. Dan heeft de zeefdrukker na jou weer een frisse start.

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
OpenWerkpl_12okt2024_11-17u
37,50

Gegevens

Datum:
zaterdag 12 oktober
Tijd:
11:00 - 17:00
Kosten:
€37,50
Evenement Categorie├źn:
, ,

Locatie

Zeefdrukles werkplaats Amsterdam
Veemkade 570
Amsterdam, 1019BL Nederland
+ Google Maps
Telefoon
0634941106
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Zeefdrukles
Telefoon
634941106
E-mail
esther@zeefdrukles.nl
Bekijk de site van Organisator

Als je je inschrijft ga je akkoord met de algemene voorwaarden.

Behalve deze cursussen en workshops is het vanaf 4 personen ook mogelijk om een workshop op maat te boeken.