Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Ontwerpen en zeefdrukken in acht donderdagavonden

donderdag 8 september 2022 19:00 - 22:00

€350,00

In deze nieuwe uitgebreide cursus leer je hoe je – met én zonder computer – een ontwerp voor zeefdruk kunt maken, en hoe je het kunt zeefdrukken. We beginnen relatief simpel en stapje voor stapje, maar je zult je zien dat je steeds meer leert en uiteindelijk zelf prachtige ontwerpen kunt maken én afdrukken.

We werken met een kleine groep (maximaal 10 cursisten) dus er is ruimte voor persoonlijke aandacht.  Je docent, Esther Mosselman, is grafisch vormgever en een ervaren zeefdrukker. Zij kan je helpen om de balans tussen ambitie en enthousiasme enerzijds en frustratie en haalbaarheid anderzijds te behouden. Bovendien leer je veel van je medecursisten als je ziet hoe zij werken. Ook kijken we de kunst af bij een aantal kunstenaars en ontwerpers. Plezier in het ontwerpen staat centraal.

Je werkt vooral in de cursus, maar af en toe is er ook een klein thuisopdrachtje.

Wat gaan we doen?

Zeefdrukken van Odette Muijsers

1. Je eigen ontwerp tekenen (zonder computer)

  • donderdag 8 september Intro zeefdruk techniek, hoe maak je een ontwerp met 2 lagen/drukgangen. Je tekent je eigen ontwerp in 2 lagen op transparant papier.
  • donderdag 15 september Zeefdrukramen belichten en afdrukken.

2. Ontwerp met foto’s: Adobe Photoshop

  • donderdag 22 september  Hoe raster je een foto zodat je ermee kunt zeefdrukken? Resolutie, raster en de sneak preview. Je werk met valkken en foto’s. Maak een ontwerp 2 lagen, laptop mee.
  • donderdag 29 september  Het zeefdrukken van je ontwerp
Grof gerasterde foto

3. Ontwerp met lettervormen en patronen: Adobe Illustrator

  • donderdag 6 oktober  Hoe werk je met tekst in Illustrator? Letters omzetten naar vectoren, vervormen. Werken met lagen. Ontwerp maken in 2 lagen/drukgangen en voorbereiden voor zeefdruk. Laptop mee.
  • donderdag 13 oktober  Je ontwerp met tekst zeefdrukken

4. Ontwerp naar keuze

  • donderdag 20 oktober  In de mix: combineer wat je geleerd hebt (ontwerp met de hand tekenen, foto’s en tekst gebruiken in één ontwerp. Laptop mee.
  • donderdag 27 oktober  Je ontwerp zeefdrukken

De cursus begint om 19u en duurt tot 22u, met een half uurtje pauze. De cursus is inclusief prints op transparant om mee te belichten, zeefdrukramen, chemie en inkten. Papier wordt naar gebruik afgerekend (je kunt pinnen).

Wat heb je nodig en wat moet je al kunnen?

Een laptop (Mac of Windows) met daarop Adobe Photoshop en Adobe Illustrator, waarop je werkt tijdens de cursus. Zorg dat je weet hoe je foto’s op je laptop krijgt, b.v. met een USB stick, of mailen naar jezelf. En zorg dat je vanaf je laptop bestanden kunt mailen.
Als je zelf al heel handig bent met andere software pakketten (Affinity), dan kan je ook daarin werken, maar die worden niet uitgelegd.
Goed kunnen tekenen of al handig zijn met Illustrator of Photoshop is niet nodig. Als je er al wel handiger mee bent dan is dat ook prima, met wat specifieke tips voor zeefdrukken kan je dan al wat sneller aan de slag met je ontwerp.
Je hoeft echt nog geen ontwerper of kunstenaar te zijn, het voornaamste is dat je zin hebt om met vorm, kleur en zeefdrukken aan de gang te gaan. Maar ook voor ervaren ontwerpers valt er nog genoeg te leren en te ontdekken in deze cursus.

Wat leer je niet in deze cursus?

Dit is geen complete Adobe Illustrator of Adobe Photoshop cursus. De software wordt alleen gebruikt en uitgelegd voor zover dat handig is om in deze cursus ontwerpen te maken. Als je zelf al heel handig bent met andere software (Affinity, Gimp, Inkscape, Procreat) dan kan je ook daarmee werken, maar dat wordt niet uitgelegd.

Je kunt nog niet helemaal zelfstandig zeefdrukken na deze cursus. Gezien de tijd leer je bv geen ramen vullen met fotecoat. Daarom kan je hierna niet meedoen op de open werkplaats dagen. Als je dat wel wil kan je Esther een uurtje inhuren, dan leer je die paar dingen die je nog mist en kan je daarna wél zelfstandig werken, en meedoen met de open werkplaats dagen.

Wat gebeurt er bij een lockdown?

Als de cursus niet door kan gaan vanwege een lockdown wordt de cursus aangepast naar een online cursus waarbij we uitgebreider ingaan op het vormgeven en – noodgedwongen – minder op het zeefdrukken. De cursus wordt in het geval van een lockdown dus niet genannuleerd. Eventueel kan Zeefdrukles beslissen om de duur van de cursus iets in te korten, de les(sen) die in dat geval niet worden gegeven krijg je dan vergoed.

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Gegevens

Datum:
donderdag 8 september 2022
Tijd:
19:00 - 22:00
Kosten:
€350,00
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Zeefdrukles werkplaats Amsterdam
Veemkade 570
Amsterdam, 1019BL Nederland
+ Google Maps
Telefoon
0634941106
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Zeefdrukles
Telefoon
634941106
E-mail
esther@zeefdrukles.nl
Bekijk de site van Organisator

Als je je inschrijft ga je akkoord met de algemene voorwaarden.

Behalve deze cursussen en workshops is het vanaf 4 personen ook mogelijk om een workshop op maat te boeken.