Servies bedrukken

Deze cursus duurt twee dagen: een dag ontwerpen en transfers drukken, en de tweede dag (dan zijn de transfers inmiddels gelakt en gedroogd) de transfers aanbrengen en voorbereiden op het inbakken.

Leer keramische transfers zeefdrukken en breng die aan op al geglazuurd poselein. Als het porselein opnieuw gebakken wordt (tegen de 800 graden), zinkt de keramische kleurstof in het glazuur en heb je een degelijke, blijvende opdruk.
Op de eerste dag van de workshop maak je een ontwerp, films en ga je de transfers drukken. Op de tweede dag zijn de transfers droog en kunnen ze aangebracht worden op het porselein. Nadien moet het servies nog gebakken worden. dat kan op de werkplaats, maar het duurt dan nog wel een paar dagen voor je werk helemaal klaar is. Op de tweede dag kun je, als je tijd hebt, ook nog direct op tegels zeefdrukken. Tegels zijn plat, daardoor kun je daar wel direct op drukken zonder transfer.

keramische transfers leren zeefdrukken

Als je zelf servies meeneemt, neem dan liever porselein dan aardewerk, dat geeft veel minder problemen met bakken. Hoewel, meestal gaat het wel goed. Probeer het ook eens op een paar oude bordjes of kopjes van jezelf, of van de rommelmarkt.

KeramischeTransfers_workshop8augustus2013_Laurine
Ontwerp en transfers: Laurine

Deelnemers

Er is plaats voor maximaal 6 cursisten per cursus. Door de kleine groep is er tijd en ruimte voor persoonlijke begeleiding.
Minimumleeftijd: 15 jaar.

Wat kost een cursus zeefdrukken op servies?

Bij elke basiscursus in de agenda staat wat die cursus kost. Omdat de duur en de opzet van de cursussen wat verschilt kan de prijs per cursus ook verschillen. Meestal is het een tweedaagse cursus en kost 150,- euro. De cursus prijs is inclusief:

  • Koffie en/of thee
  • Lunch (behalve bij een avondcursus, alleen de zomer avond cursus van een week begint met een simpele maaltijd)
  • Films
  • Het gebruik van dezeefdruk ramen
  • Chemie, schoonmaakmidddel etc.

De cursus prijs is exclusief:

  • keramische pigmenten
  • transfer papier
  • servies of tegels (kan je ook zelf meenemen)

Alle zeefdrukken op servies cursussen de komende tijd

Zeefdrukken op servies

Leer keramische transfers zeefdrukken en aanbrengen.

Meer weten »
€160

Zeefdrukken op servies

Leer keramische transfers zeefdrukken en aanbrengen

Meer weten »
€160