Ontwerpen voor zeefdruk

 

Hoe bouw je een ontwerp op? Hoe krijg je wat je in je hoofd hebt afgedrukt? Met een beetje gepuzzel vooraf krijg je veel betere resultaten.

2016-02_digitaal_ontwerpen_2

Er is een ontwerpen-voor-zeefdruk cursus van twee dagen of drie of vier avonden. Leer films maken, analoog en/of op de computer. Leer op de computer kleur simuleren en werken met lagen. Resolutie en rasters, wat is het, en belangrijker, hoe gebruik je ze? Hoe kom je van je potloodschetsje naar een ontwerp en naar kleurscheidingen? Hoe bewerk je een foto zodat je er mee kunt zeefdrukken?

Je werkt op je eigen laptop met Photoshop en Illustrator (als je die hebt) of met GIMP en Vector Works (gratis grafische software), maar ook met potlood, papier, inkt en objecten waar je mee kunt belichten. Neem als je digitaal wilt ontwerpen je eigen laptop mee, en zorg dat daar Gimp of Photoshop (voor foto’s en tekeningen) en eventueel ook Illustrator of Vector works (voor vector tekeningen, logo’s of teksten) op geïnstalleerd is.

Je kunt echter ook prima zonder computer ontwerpen maken, dan werk je met stiften of Oostindische inkt op transparante vellen, of met platte, niet scherpe objecten waarmee je direct je raam kunt belichten. Vaak is het ook heel mooi om handgetekende vormen te combineren digitale vormen.

De nadruk ligt niet op het drukken zelf, we concentreren ons vooral op de voorbereiding. aan het eind ga je je eigen ontwerp in twee of drie lagen zeefdrukken op A4 formaat.

Ook tijdens de zeefdruk weken is er desgewenst tijd om uitgebreider in te gaan op het voorbereiden van je ontwerpen.

Maximaal zes cursisten, dus er is tijd voor individuele aandacht.

2016-06-12_elisbeth_fotodruk-1

 

ontwerpen voor zeefdruk cursussen de komende tijd

There are no upcoming events at this time.

Bekijk alle zeefdruk cursussen in de agenda.