Ontwerpen voor zeefdruk

 

Hoe bouw je een ontwerp op? Hoe krijg je wat je in je hoofd hebt afgedrukt? Met een beetje gepuzzel vooraf krijg je veel betere resultaten.

2016-02_digitaal_ontwerpen_2

Er is een ontwerpen-voor-zeefdruk cursus van twee dagen of drie of vier avonden. Leer films maken, analoog en/of op de computer. Leer op de computer kleur simuleren en werken met lagen. Resolutie en rasters, wat is het, en belangrijker, hoe gebruik je ze? Hoe kom je van je potloodschetsje naar een ontwerp en naar kleurscheidingen? Hoe bewerk je een foto zodat je er mee kunt zeefdrukken?

Je werkt op je eigen laptop met Photoshop en Illustrator (als je die hebt) of met GIMP en Vector Works (gratis grafische software), maar ook met potlood, papier, inkt en objecten waar je mee kunt belichten. Neem als je digitaal wilt ontwerpen je eigen laptop mee, en zorg dat daar Gimp of Photoshop (voor foto’s en tekeningen) en eventueel ook Illustrator of Vector works (voor vector tekeningen, logo’s of teksten) op geïnstalleerd is.

Je kunt echter ook prima zonder computer ontwerpen maken, dan werk je met stiften of Oostindische inkt op transparante vellen, of met platte, niet scherpe objecten waarmee je direct je raam kunt belichten. Vaak is het ook heel mooi om handgetekende vormen te combineren digitale vormen.

De nadruk ligt niet op het drukken zelf, we concentreren ons vooral op de voorbereiding. aan het eind ga je je eigen ontwerp in twee of drie lagen zeefdrukken op A4 formaat.

Ook tijdens de zeefdruk weken is er desgewenst tijd om uitgebreider in te gaan op het voorbereiden van je ontwerpen.

Maximaal zes cursisten, dus er is tijd voor individuele aandacht.

2016-06-12_elisbeth_fotodruk-1

 

ontwerpen voor zeefdruk cursussen de komende tijd

Zomer Zeefdruk Vierdaagse basiscursus

Een heel uitgebreide basiscursus van vier dagen in de zomervakantie, maandag t/m donderdag 10-16u. Voor als je het nog nooit gedaan hebt, of als je je kennis weer op wilt frissen.

Meer weten »
€290
Zeefdrukles werkplaats Amsterdam, Veemkade 594B
Amsterdam, 1019BL Nederland
+ Google Maps

Zomer Zeefdruk Week

Vijf dagen (zaterdag t/m woensdag) in de zomervakantie achtereen aan de slag 10-16u, voor beginners én gevorderden.

Meer weten »
€375
Zeefdrukles werkplaats Amsterdam, Veemkade 594B
Amsterdam, 1019BL Nederland
+ Google Maps

Ontwerpen voor zeefdruk

Op zaterdag en zondag 11 - 17u, maak je eigen ontwerp met of zonder computer, en druk het af.

Meer weten »
€150
Zeefdrukles werkplaats Amsterdam, Veemkade 594B
Amsterdam, 1019BL Nederland
+ Google Maps

Bekijk alle zeefdruk cursussen in de agenda.