Laden Cursussen

« All Cursussen

  • Dit cursus is voorbij.

Zomer Zeefdruk Week (vol)

zaterdag 18 augustus 2018 10:00 t/m woensdag 22 augustus 2018 16:00

€375
Zeefdrukken van Michael

Zowel voor ervaren drukkers als voor beginners die willen leren zeefdrukken. Vijf hele dagen achter elkaar aan de slag vanaf 10 tot 16 uur van zaterdag tot en met woensdag. Leer de basis of een nieuwe techniek, en werk een paar dagen achter elkaar aan een eigen project.

Programma op maat

Met uitgebreide uitleg, inspirerende voorbeelden, verschillende technieken en individuele begeleiding. Maar het leukste van met een groep aan de slag gaan is kijken waar de rest mee bezig is, zo leer je van anderen en kom je zelf op nieuwe ideeën. Maximaal 6 deelnemers.

Omdat we met een kleine groep zijn is er ruimte voor individuele begeleiding en kan je naar wens een aantal technieken uitproberen. Je kunt zeefdrukken op papier, maar ook op textiel. Als je wil kan je met keramisch pigment zeefdrukken op tegels. En ja kan keramische transfers leren zeefdrukken en aanbrengen. Als je je laptop meeneemt dan kan ik je ook leren hoe je je beeld digitaal zelf kan voorbereiden, bijvoorbeeld foto’s rasteren zodat je ze kan zeefdrukken.

De eerste dag beginnen we voor de beginners met een basisuitleg en voor de eventuele wat roestige gevorderden met een warming-up met sjabloondrukken. Zo kan je lekker snel werken en leer je in lagen drukken en weet je waar je alles in de werkplaats kan vinden. Vanaf de tweede dag gaan we werken met belichten. Handige gevorderden die de weg al weten kunnen natuurlijk gelijk van start met belichten, als ze willen.

Zeefdrukken van Prasand op papier en op textiel.
Zeefdrukken op papier van Jirina.

Voor beginners

Je kunt als beginner de basis van het zeefdrukken leren, daar heb je ongeveer twee dagen voor nodig. Je kunt dan ook op textiel drukken. Ook kan je keramische transfers leren drukken, of foto’s digitaal bewerken en dan zeefdrukken, te veel om op te noemen.

Voor gevorderden

Als je al kunt zeefdrukken is dit de gelegenheid om eens langer aan een project te werken, of om een nieuwe techniek onder de knie te krijgen.

Sjabloon zeefdrukken van Anna

Met lunch en thee/koffie

Omdat er hard gewerkt wordt, wordt er ook goed gegeten, elke dag is er een uitgebreide lunch. Koffie en thee – natuurlijk met wat lekkers erbij – zijn ook inbegrepen in de cursusprijs.

Zeefdrukken op tegels van Jirina met keramisch pigment. Na stoken op 800 graden verglaast de kleur met het glazuur en heb je een blijvende opdruk.

Afsluiting en expositie

We besluiten de cursus met een gezellige borrel en een kleine expositie in het weekeind na de cursus. Ik vraag de cursisten daarom of ze me wat werk willen lenen, dat kunnen we dan dat tentoonstellen. Deze expositie is van donderdag 23 t/m zaterdag 26 augustus in Wilhelmina Winkel, beneden in hetzelfde pakhuis. Open op donderdag en vrijdag van 12-18u en zaterdag vanaf 12u. Op zaterdag is er om 16 uur een borrel als afsluiting van de week, neem je vrienden en familie mee!

Keramische transfers met gele covercoat/schutlak.
Er zijn geen tickets meer beschikbaar omdat dit cursus reeds is begonnen/voorbij is.

Gegevens

Begin:
zaterdag 18 augustus 2018 10:00
Einde:
woensdag 22 augustus 2018 16:00
Kosten:
€375
Cursus Categorieën:
, , , , , , , ,

Locatie

Zeefdrukles werkplaats Amsterdam
Veemkade 594B
Amsterdam, 1019BL Nederland
Telefoon:
0634941106
Website:
www.zeefdrukles.nl

Als je je inschrijft ga je akkoord met de algemene voorwaarden.

Behalve deze cursussen en workshops is het vanaf 3 personen ook mogelijk om een workshop op maat te boeken.