Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Zeefdrukken op textiel

zaterdag 29 februari 10:30 t/m 16:30

€80
T-shirt van Anita

T-shirt van Anita

De mogelijkheden van stof bedrukken zijn eindeloos. Je kunt drukken op katoenen T-shirts, tassen, kleding, leer, vilt, dekbedhoezen, gordijnen… noem maar op. Als het maar plat is. De workshop is op zaterdag van 10u30 tot 16u30.

Wat leer je in deze cursus?

Het bedrukken van stof gaat net iets anders dan het drukken op papier, maar als je op papier kunt drukken, kun je met een paar aanwijzingen ook met textiel aan de slag. Mensen die nog niet kunnen zeefdrukken help ik op weg, ervaring met zeefdrukken is dus niet nodig.

Je leert een ontwerp te maken, dit voor te bereiden en het te belichten op een zeef, en het af te drukken. Ik heb wat lappen stof liggen, maar neem vooral ook zelf shirtjes, lappen, kussenslopen of b.v. oude dekbedden als proeflap mee.

Er is een fixeerpers waarmee het textiel verhit en geperst kan worden zodat de inkt uithardt en het gewassen kan worden.

De cursisten

Maximaal 10 deelnemers. Dat is een kleine groep, dus er is ruimte voor individuele aandacht. De minimum leeftijd is 16 jaar (of in overleg met een ouder iemand mee).

Kan je niet op deze datum? Kijk dan eens in de agenda voor alle data van de zeefdruk op textiel cursussen, of bij alle zeefdruk cursussen in de agenda.

De kosten

Deze cursus kost 80,- euro per persoon. Dat is inclusief het gebruik van een zeefdruk raam, inkten, chemie en thee/koffie. Papier en stof van de werkplaats die je gebruikt worden naar gebruik afgerekend. Je kunt je inschrijven onderaan deze pagina.
Tot 2 weken van tevoren kan je kosteloos annuleren (schriftelijk, per e-mail), tot een week van tevoren krijg je de helft nog terug. Bij afzeggen een week of korter van tevoren krijg je geen geld meer terug maar kan je in overleg wel iemand anders in jouw plaats laten komen.

Na deze workshop

Na een cursus van één dag heb je nog niet genoeg handigheid om op de open werkplaats dagen en avonden te komen, daarvoor moet je eerst een basiscursus volgen.

 

Zeefdruk inkt fixeren op de textielpers.

zeefdruk op leer

zeefdruk op leer, van Astrid

Tafelloper met kerstbomen van Annette.

Theedoek met fiets, van Annette.

 

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelman. Klik op "Koop Tickets" om bestaande bezoekersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn nog niet beschikbaar

Gegevens

Datum:
zaterdag 29 februari
Tijd:
10:30 t/m 16:30
Kosten:
€80
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Zeefdrukles werkplaats Amsterdam
Veemkade 570
Amsterdam, 1019BL Nederland
Telefoon:
0634941106
Website:
www.zeefdrukles.nl

Organisator

Zeefdrukles
Telefoon:
634941106
E-mail:
esther@zeefdrukles.nl
Website:
Veemkade, 570

Als je je inschrijft ga je akkoord met de algemene voorwaarden.

Behalve deze cursussen en workshops is het vanaf 4 personen ook mogelijk om een workshop op maat te boeken.