Laden Cursussen

« All Cursussen

  • Dit cursus is voorbij.

Zeefdrukken op servies

zaterdag 8 juli 2017 11:00 t/m zondag 9 juli 2017 17:00

€150

20160821_jacobien_keramische-transfersLeer in keramische transfers zeefdrukken en breng die aan op al geglazuurd porselein. Als het porselein opnieuw gebakken wordt (tegen de 800 graden), zinkt de keramische kleurstof in het vloeibaar geworden glazuur en heb je een degelijke, blijvende opdruk. Op zaterdag en zondag 11-17 uur.

Je kunt het ontwerp alvast voorbereiden, of je doet dat in de cursus. Dan gaan we op de aan de slag om de zeefdrukramen te belichten en de transfers te drukken. Als ze droog zijn brengen we de covercoat aan, die moet ook weer drogen. Hierdoor wordt je ontwerp een “plakker” die je kunt losweken in lauwwarm water en kunt aanbrengen op het servies.

Door het gebruik van transfers (een soort “plakplaatjes”) kun je bedrukkingen aanbrengen op niet-platte oppervlakken. Als er op de tweede dag nog tijd is gaan we ook nog tegels bedrukken: deze zijn al plat, daar kun je rechtstreeks op zeefdrukken, zonder gebruik te maken van een transfer.

Nadien moeten het servies nog gebakken worden. Dat kan op de werkplaats, maar het duurt dan nog wel een paar dagen voor je werk helemaal klaar is. Je kunt je werk dan later in de werkplaats of in Amsterdam ophalen, of het kan opgestuurd worden.

Als je zelf servies meeneemt, neem dan liever porselein dan aardewerk, dat geeft minder problemen met bakken. Probeer het ook eens op een paar oude bordjes of kopjes van jezelf, of van de rommelmarkt. Op de workshop is er ook wat porseleinen servies (Tric, van het Duitse merk Arzberg) aanwezig dat je daar aan kunt schaffen.

Pigmenten en transfer papier worden naar gebrui in de workshop afgerekend.

Thee, koffie en lunch zijn inbegrepen in de cursusprijs.

20160226_juud_transfers

kreamische_transfers_aanbrengen_Caroline_750px

Chinees familie servies van Marijke, gepimpt met DS autootjes.
Kopjes en bord van Niken met blauwe inktvissen.

Gegevens

Begin:
zaterdag 8 juli 2017 11:00
Einde:
zondag 9 juli 2017 17:00
Kosten:
€150
Cursus Categorieën:
,

Locatie

Zeefdrukles werkplaats Amsterdam
Veemkade 570
Amsterdam, 1019BL Nederland
Telefoon:
0634941106
Website:
www.zeefdrukles.nl

Als je je inschrijft ga je akkoord met de algemene voorwaarden.

Behalve deze cursussen en workshops is het vanaf 3 personen ook mogelijk om een workshop op maat te boeken.