Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Zeefdrukken op servies

zaterdag 2 november 2019 10:30 t/m zondag 3 november 2019 16:30

€160
servies met keramische transfers van Niken

20160821_jacobien_keramische-transfersLeer in keramische transfers zeefdrukken en breng die aan op al geglazuurd porselein of keramiek. Als het porselein opnieuw gebakken wordt (tegen de 800 graden), zinkt de keramische kleurstof in het vloeibaar geworden glazuur en heb je een degelijke, blijvende opdruk. Twee dagen, op zaterdag en op zondag, op beide dagen 10u30 – 16u30.

Je eigen ontwerp

Je drukt je eigen ontwerp of tekening. Je kunt het ontwerp alvast voorbereiden, maar dat hoeft niet, je hebt voldoende tijd om dat in de cursus te doen. Wil je alvast weten hoe zeefdrukken werkt? Dat vind je bij de uitleg. Snap je dat niet, dan geeft dat niets, het wordt in de cursus allemaal uitgelegd.

Hoe werkt het

In de cursus belichten we de zeefdruk ramen met de ontwerpen en drukken de transfers met keramisch pigment. Als ze droog zijn brengen we een laag covercoat/lak aan, die moet een nachtje drogen. Deze lak is bij Zeefdrukles meestal geel maar er bestaat ook kleurloze lak, en lak in andere kleuren. De lak brandt later weg. Door de laklaag wordt je ontwerp een “plakker” die je in lauwwarm water losweekt van het transferpapier en aanbrengt op servies.

Transfers met gele covercoat/lak.

Door het gebruik van deze transfers/”plakplaatjes” kan je beeld aanbrengen op niet-platte oppervlakken. Als er op de tweede dag nog tijd is – en als je wil – gaan we ook tegels bedrukken: die zijn al plat, daarom kan je daar rechtstreeks op zeefdrukken zonder gebruik te maken van een transfer.

Nadien moet het servies en/of de tegels nog gebakken worden. Daarvoor heb je een keramische oven nodig die minstens 800 graden heet kan worden. Dat kan ik voor je doen, maar het duurt dan nog wel een paar dagen voor je werk helemaal klaar is. Je kunt je werk in dat geval later in de werkplaats ophalen, of het kan opgestuurd worden.

Servies en tegels

Ik heb wat servies en tegels in de werkplaats, dat kan je overnemen, maar je kunt natuurlijk zelf ook van alles meenemen. Probeer het ook eens op een paar oude bordjes of kopjes van jezelf, of van de rommelmarkt of kringloopwinkel. Als je zelf servies meeneemt, neem dan liever porselein dan aardewerk, dat geeft minder problemen met bakken. Al gaat het eerlijk gezegd met aardewerk meestal ook wel goed. Wat niet goed gaat is servies van arcopal of gehard glas.

Kosten

Bedrukte tegels.

De tweedaagse cursus kost 160,- euro per persoon.
Thee, koffie en lunch zijn inbegrepen in de cursusprijs. Pigmenten en transfer papier en eventueel serviesgoed of tegels worden naar gebruik in de workshop afgerekend. Als ik werk voor je moet stoken dan bereken ik de elektriciteitskosten door. De maximale maat die ik voor je kan stoken is ca. 28 x 28  x 28 cm.

keramische transfers met hemd of broekje in een boodschappen netje, nog zonder de lak/covercoat.

Inschrijven

Je kunt je inschrijven onderaan deze pagina.
Wil je deze cursus wel doen maar kan je niet op deze dagen? Kijk dan in de agenda naar alle zeefdruk op servies cursussen.

Na deze cursus

Je kunt met je na deze cursus helaas niet inschrijven voor de open werkplaats dagen, want daarvoor moet je zelfstandig kunnen werken en ook iets meer kunnen, bijvoorbeeld zelf de fotecoat op je ramen aanbrengen. Als je dat wil kan je misschien beter een basiscursus volgen.

20160226_juud_transfers

kreamische_transfers_aanbrengen_Caroline_750px

Chinees familie servies van Marijke, gepimpt met DS autootjes.

Kopjes en bord van Niken met blauwe inktvissen.

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelman. Klik op "Koop Tickets" om bestaande bezoekersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets are no longer available

Gegevens

Begin:
zaterdag 2 november 2019 10:30
Einde:
zondag 3 november 2019 16:30
Kosten:
€160
Evenement Categorieën:
, ,
Website:
zeefdrukles.nl

Locatie

Zeefdrukles werkplaats Amsterdam
Veemkade 570
Amsterdam, 1019BL Nederland
Telefoon:
0634941106
Website:
www.zeefdrukles.nl

Organisator

Zeefdrukles
Telefoon:
634941106
E-mail:
esther@zeefdrukles.nl
Website:
Veemkade, 570

Als je je inschrijft ga je akkoord met de algemene voorwaarden.

Behalve deze cursussen en workshops is het vanaf 4 personen ook mogelijk om een workshop op maat te boeken.