Laden Cursussen

« All Cursussen

  • Dit cursus is voorbij.

Geïnsprieerd door… Matisse (vol)

zaterdag 20 oktober 2018 11:00 t/m 17:00

€85

Deze ééndaagse workshop is onderdeel van de nieuwe serie “geïnspireerd door…” workshops waarbij je een dag aan de slag gaat naar aanleiding van een bekende kunstenaar of ontwerper. Zie voor data de pagina van alle “geïnspireerd door…”workshops.

Blauw Naakt, 1952, Matisse

Henri Matisse (1869-1954) is een Franse kunstenaar en beeldhouwer. Vanaf 1905 raakt hij bekend door zijn felgekleurde schilderijen, zijn werk paste in het fauvisme, een toen opkomende stroming in de schilderkunst. De laatste tien jaar van zijn leven zit hij in een rolstoel en maakt hij “papiers gouaches et découpés“, oftewel “uitknipsels”. Dit soort vormen kan je met zeefdrukken snel en makkelijk maken door middel van sjabloondruk.

We beginnen met een korte introductie en het bekijken van een paar voorbeelden van het werk van Matisse. Hoe gebruikte hij vorm, kleur en compositie? Daarna ga je zelf aan de slag. Ieder maakt een eigen ontwerp. Je knipt de te drukken vorm uit in papier (gat=inkt) en zo kan je snel en simpel vormen drukken. Je hoeft geen zeef te belichten en dat scheelt aardig wat tijd je kunt dus flink veel drukken. Aan het einde van de dag heb je je eigen kunstwerk in een oplage van 5 tot 10 stuks.

Matisse
Circus, 1943, Matisse

 

 

 

 

 

Tickets

Er zijn geen tickets meer beschikbaar omdat dit cursus reeds is begonnen/voorbij is.

Gegevens

Datum:
zaterdag 20 oktober 2018
Tijd:
11:00 t/m 17:00
Kosten:
€85
Cursus Categorieën:
,

Locatie

Zeefdrukles werkplaats Amsterdam
Veemkade 570
Amsterdam, 1019BL Nederland
Telefoon:
0634941106
Website:
www.zeefdrukles.nl

Als je je inschrijft ga je akkoord met de algemene voorwaarden.

Behalve deze cursussen en workshops is het vanaf 3 personen ook mogelijk om een workshop op maat te boeken.