Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Fotografie én zeefdruk workshop weekend (uitgesteld)

zaterdag 30 april 10:30 - zondag 1 mei 16:00

€180,00

In deze tweedaagse cursus leer je meer over fotografie en maak je ook een zeefdruk met je eigen foto. Je werkt aan je fotografie skills én je ontdekt hoe je met zeefdrukken nog veel meer uit een foto kunt halen. Op zaterdag en zondag van 10u30 tot ca. 16 uur.

Dag 1: fotografie

Op de eerste dag staan de belangrijkste fotografische beeldelementen en de beeldcompositie centraal. Je maakt – met je eigen camera of mobiel – foto’s onder begeleiding van fotografe Katharina Pöhlmann.

We onderzoeken aan de hand van foto-klassiekers waaraan een goede foto zijn kracht ontleent en gaan daarna met praktijkoefeningen aan de slag. De resultaten van deze oefeningen worden besproken en er is uiteraard tijd om vragen te stellen.

Het accent ligt op hoe je een mooie en treffende foto kunt maken van wat je ziet of wil laten zien. Want: niet de camera bepaalt hoe de foto, maar jij!

Aan het eind van de dag maak je een keuze uit je gemaakte foto’s. Deze foto gebruik je de tweede dag als basis voor je zeefdruk.

Dag 2: zeefdruk

Op de tweede dag ga je de uitgekozen foto zeefdrukken met zeefdruk docent Esther Mosselman. Je foto wordt voor je omgezet naar zwart-wit en gerasterd en op transparant geprint. Door met de transparant een zeefdrukraan te belichten kan je je foto meermalen afdrukken in eén laag/kleur.

Druk de foto over een paar kleurvlakken heen en ontdek hoe je nog véél meer uit je foto kunt halen. Je drukt een kleine serie (ca. 5-10 exemplaren) van je eigen foto.

Wat heb je nodig?

Technische kennis van fotografie of zeefdrukken is niet nodig. Het enige wat je nodig hebt is een camera – en een cardreader, kabeltje of een andere manier om je foto’s er af te kunnen halen – en zin om aan de slag te gaan met beeld.

Er zijn maximaal 10 cursisten in deze cursus. Wij zorgen voor een goede lunch en thee/koffie met wat lekkers erbij.

 

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Gegevens

Begin:
zaterdag 30 april 10:30
Einde:
zondag 1 mei 16:00
Kosten:
€180,00
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Zeefdrukles werkplaats Amsterdam
Veemkade 570
Amsterdam, 1019BL Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0634941106
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Zeefdrukles
Telefoon:
634941106
E-mail:
esther@zeefdrukles.nl
Bekijk de site van Organisator

Als je je inschrijft ga je akkoord met de algemene voorwaarden.

Behalve deze cursussen en workshops is het vanaf 4 personen ook mogelijk om een workshop op maat te boeken.