Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Basiscursus zeefdrukken in acht avonden (vol)

maandag 28 oktober 2019 19:00 t/m 22:00

€250
Zeefdruk werkplaats
Zeefdrukken van Sanne in het droogrek

Zeefdrukken van Sanne in het droogrek

Sorry, deze basiscursus van 8 avonden zit al vol. Er is nog wel plaats bij de cursus van 8 maandagavonden die 6 januari start. En er is het weekeind van 9 en 10 november weer een tweedaagse basiscursus.

Deze basiscursus is acht avonden in plaats van de gebruikelijke zes avonden. De cursusdata, telkens ‘s avonds 19u – 22u uur, zijn:

  1. maandag 28 oktober
  2. maandag 4 november
  3. maandag 11 november
  4. maandag 18 november
  5. maandag 25 november
  6. maandag 2 december
  7. maandag 9 december
  8. maandag 16 december

Leer de basis én meer in acht avonden. Je gaat je eigen ontwerpen en foto’s afdrukken, zo ontdek je welke kleuren en technieken jou het beste liggen. De docent is een ervaren grafisch ontwerper en kan je leren om je ideeën om te zetten naar een zeefdruk.

Bekers met keramische transfers van Matt en Justin.

Bekers met keramische transfers van Matt en Justin.

Je kunt op de computer werken om je beeld voor te bereiden, vooral bij foto’s is dat handig, maar het hoeft niet, je kunt ook alles met de hand doen. Het is maar net wat je wil. Op deze cursus komen vaak ontwerpers en kunstenaars die de techniek willen leren, maar ook mensen die geen professionele beeldende opleiding hebben. Je hoeft niet per se goed te kunnen tekenen of schilderen om mooie zeefdrukken te maken. Wel wordt er verwacht dat je je eigen beeld maakt ( of leent  🙂 ): bij deze cursus maak je echt je eigen werk, we werken we niet met standaard plaatjes. Je kunt drukken wat je wil: teksten, foto’s, tekeningen, kleurvlakken, abstract, illustratief, realistisch, strak of schilderachtig. Vaak is een heel simpel ontwerp al prachtig.
De minimum leeftijd is 16 jaar.

Wat leer je in acht avonden basiscursus?

Zeefdrukles werkplaats

De ruime Zeefdrukles werkplaats

Je leert zeefdrukken op papier én op textiel. Als je wil kan je ook keramische transfers leren zeefdrukken. Je werkt in een goed uitgeruste grote werkplaats in een oud pakhuis, met onder andere een laserprinter voor het printen van de transparanten om mee te belichten, twee belichters, een ruime spoelruimte met een hogedrukspuit, een fixeerpers voor textiel en een ruim assortiment ramen, een ruim assortiment papier, wat textiel en zeefdruk inkten op waterbasis. Voor de keramische transfers zijn er keramische pigmenten, zeefdruk medium, covercoat lak, transferpapier en een voorraadje tegels en serviesgoed. Op verzoek (als je zelf geen keramische oven hebt) kan je werk met transfers ook afgebakken worden. Gaandeweg behandelen we verschillende manieren van zeefdrukken, hoe je een ontwerp opbouwt, hoe je in lagen drukt en hoe je kleur en compositie kunt gebruiken.

De cursisten

Er zijn maximaal 10 deelnemers,. Dat is een kleine groep dus er is ruimte voor individuele aandacht. De eerste algemene uitleg gaat klassikaal, maar in de loop van de cursus gaat iedereen steeds meer haar of zijn eigen pad volgen. Behalve van de docent leer je vooral veel van elkaar. In de loop van de cursus bekijken we regelmatig elkaars werk en het werk andere ontwerpers en kunstenaars.

Gelaagde foto zeefdruk

Gelaagde foto zeefdruk

De kosten

Deze cursus van acht avonden kost 250,- euro, je kan je onderaan deze pagina inschrijven en online afrekenen. Deze cursus is inclusief het gebruik van ramen, chemie, inkten, prints om mee te belichten of transparante vellen om zelf op te tekenen of schilderen, en thee/koffie met wat lekkers erbij. Overige materialen zoals papier, stof en keramisch materiaal worden naar gebruik afgerekend (ja kan pinnen in de laatste les). Dat bedrag varieert van een paar euro tot meestal niet meer dan ca 15,- per persoon. Uiteraard mag je ook je eigen papier en stoffen meenemen om op te zeefdrukken.
Annuleren kan tot twee weken voor aanvang kostenloos. Tot een week voor aanvang krijg je de helft terug. Bij een annulering van een week of korter van tevoren krijg je helaas geen geld meer terug, wel kan je in overleg iemand anders in jouw plaats laten komen.
De cursusprijs is inclusief 21% btw, als je betaald hebt ontvang je automatisch een btw factuur ia de mail.

Na de basiscursus

2016-06_linde_sjabloondruk

Sjabloondruk

Na de basiscursus kan je – als je wil – zelfstandig aan de slag op de open werkplaats dagen en avonden. Daar kan je je voor inschrijven als je in staat bent om zelfstandig te werken én als je bij Zeefdrukles een basiscursus hebt gevolgd. Schrijf je wel even van tevoren in want er is beperkt plaats.

Zeefdruk van Tim

Zeefdruk van Tim

 

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelman. Klik op "Koop Tickets" om bestaande bezoekersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Gegevens

Datum:
maandag 28 oktober 2019
Tijd:
19:00 t/m 22:00
Kosten:
€250
Evenement Categorieën:
,
Website:
zeefdrukles.nl

Locatie

Zeefdrukles werkplaats Amsterdam
Veemkade 570
Amsterdam, 1019BL Nederland
Telefoon:
0634941106
Website:
www.zeefdrukles.nl

Als je je inschrijft ga je akkoord met de algemene voorwaarden.

Behalve deze cursussen en workshops is het vanaf 4 personen ook mogelijk om een workshop op maat te boeken.