Anderhalve meter zeefdruk cursus

Het is onvermijdelijk dat in de anderhalvemetersamenleving, waar we de komende tijd toch aan vastzitten, de zeefdrukcursussen er ook in een anderhalvemeter variant komen. Gelukkig hebben we een grote ruimte, waarin het – met een aantal aanpassingen – mogelijk is om afstand te houden.

Dat betekent wel dat er minder cursisten in een cursus passen. En het vraagt wat meer coƶrdinatie, afspraken en discipline, maar is mogelijk. De komende tijd worden er aanpassingen gedaan aan de werkplaats zodat de benodigde afstand gehouden kan worden. Vanaf half juni zijn de anderhalve meter cursussen van start gegaan.

De aanpassingen die gedaan gaan worden betreffen o.a. de looproute bij en toegang tot de spoelruimte, droogkast en belichtingsbakken. De inkten en rakels komen op een centrale plaats te staan zodat je daar bij kunt zonder te dicht bij de ander te komen. De droogrekken worden ook zo geplaatst dat de looproute erheen optimaal is. In plaats van de gezellige koffietafel heeft iedere cursist heeft een eigen tafel om aan te werken, thee/koffie te drinken en daar desgewenst wat te eten. Dat betekent ook dat je je eigen lunch mee moet nemen. Ik heb wel borden, bestek, glazen etc. voor je. Wat minder gezellig, maar wel fuctioneel. Ook komen er nog online uitleg filmpjes, zo kan je toch de uitleg van dichtbij zien.

Spoelhok met transparante toegang zodat je ziet wie er al is.

Omdat er met anderhalve meter onderlinge afstand minder mensen aan een cursus deel kunnen nemen – maximaal zes in plaats van 10-12 cursisten – betekent dat helaas dat de prijs van de cursussen verhoogd moest worden. Maar gelukkig kunnen de cursussen in deze vorm wel weer doorgaan. De cursisten wiens cursus in maart, april, mei of begin juni geannuleerd is en die verplaatst zijn naar een ander cursus hoeven deze verhoging uiteraard niet te betalen.

Zeefdruk Werkplaats
De lekker drukke werkplaats in pre-corona tijden.