Anderhalve meter zeefdruk cursus

Vanaf 18 april 2021 zijn de cursussen weer begonnen.
Dit mag volgens de richtlijnen van de overheid omdat de zeefdruk werkplaats een niet-publieke plaats is: je moet je ingeschreven hebben om te mogen komen.

“Instellingen die niet-overheidserkend onderwijs aanbieden zoals trainingen en educatieve activiteiten, mogen geen fysiek onderwijs organiseren in publieke plaatsen. Het aanbieden van trainingen en educatieve activiteiten in besloten plaatsen is wel toegestaan met inachtneming van de basismaatregelen zoals de 1,5 meter.”

De zeefdrukcursussen worden sinds half juni 2020 in een veilige anderhalvemeter variant gegeven. Gelukkig hebben we een grote ruimte, waarin het – met een aantal aanpassingen – mogelijk is om afstand te houden. Dat betekent wel dat er minder cursisten in een cursus passen. En het vraagt wat meer coƶrdinatie, afspraken en discipline, maar is mogelijk.

De aanpassingen die gedaan gaan worden betreffen o.a. de looproute bij en toegang tot de spoelruimte, droogkast en belichtingsbakken. De inkten en rakels komen op een centrale plaats te staan zodat je daar bij kunt zonder te dicht bij de ander te komen. De droogrekken worden ook zo geplaatst dat de looproute erheen optimaal is. In plaats van de gezellige koffietafel heeft iedere cursist heeft een eigen tafel om aan te werken, thee/koffie te drinken en daar desgewenst wat te eten. Dat betekent ook dat je je eigen lunch mee moet nemen. Ik heb wel borden, bestek, glazen etc. voor je. Wat minder gezellig, maar wel fuctioneel.

Spoelhok met transparante toegang, zodat je ziet of er al iemand is.
Zo kunnen we goed afstand houden.

Omdat er met anderhalve meter onderlinge afstand minder mensen aan een cursus deel kunnen nemen – maximaal zes in plaats van 10-12 cursisten – betekent dat helaas dat de prijs van de cursussen verhoogd moest worden. Maar gelukkig kunnen de cursussen in deze vorm wel weer doorgaan.

Zeefdruk Werkplaats
De lekker drukke werkplaats in pre-corona tijden.