Zeefdrukles.nl

Nieuwsbrief, 4 augustus 2013

Beste subscriber,

Misschien moet je - nu de mussen door de warmte van het dak vallen - nog even niet aan een workshop denken, maar de cursus agenda is nu ingevuld tot en met de herfstvakantie, eind oktober.

Tot binnenkort!

Esther  Mosselman

Gerasterde zeefdrukken van José

Leer zeefdrukken

1-daagse basiscursus

Op zondag 1 september en op woensdag 23 oktober kun je in één dag in sneltreinvaart kennismaken met allerlei aspecten van het zeefdrukken. Zo kun je even "snuffelen" en bekijken of deze techniek misschien iets voor jou is. Je gaat op deze dag met sjablonen én met belichten werken.

2-daagse basiscursus

In deze basiscursus leer je in twee dagen de basistechniek. Hierna kun je in principe zelfstandig aan de slag op de open werkplaats dagen. De komende tweedaagse basiscursussen zijn op zaterdag 24 en zondag 25 augustus, op zaterdag 5 en zondag 6 oktober en op zaterdag 26 en zondag 27 oktober.

Open werkplaats

En als je na een basiscursus de techniek beheerst ben je van harte welkom op de open werkplaats dagen, waar je zelfstandig kunt werken aan je eigen projecten. Je kunt een hele dag komen drukken voor maar 40 euro, en je betaalt een klein bedrag per gebuikt raam en voor overig materiaal. De komende open werkplaats dagen zijn op:

Zeefdruk van Chris,
drie drukgangen (roze vlak, blauwe vorm en zwarte figuur) op bruin papier.

Zeefdruk en keramiek

Keramische transfers maken

Maak duurzame opdrukken op porseleinen servies. Door transfers te gebruiken kun je je ontwerpen op niet-platte oppervlakken aanbrengen. Het is ook door beginners heel goed te doen.

Tegels bedrukken

Omdat tegels plat zijn kun je daar direct met keramische pigmenten op drukken, dat werkt veel sneller dan met transfers. Ontwerp patronen, tekeningen, vrije vormen, alles kan. Door het inbakken krijg je een blijvende en duurzame opdruk.

Jubileum bord, door Karen

Stof bedrukken

Druk op shirtjes, rompertjes, katoenen tasjes, leer of vilt. Druk je hele garderobe vol met je eigen ontwerpen. De komende textiel workshops zijn op

Kindershirt, van Elly.

Warhol workshop

Kijk de kunst af bij de meester van de zeefdruk en druk naar aanleiding van een eigen foto jouw eigen Warhol in een kleine oplage. Ervaring met zeefdrukken is niet nodig.

Sjabloondruk en monoprint, door Elke.

Inschrijven voor alle cursussen kan via de boekings website.