Beste Zeefdrukkers,

Met veel plezier heb ik net de lessen bij MK24 in Amsterdam afgerond, daar beginnen pas in september de lessen weer. Ruim baan voor de zomer workshops dus in de werkplaats in Schermerhorn. 

Eén van de pluspunten van de workshops de komende weken zijn de verse aardbeien uit de tuin :-) en - bij mooi weer - buiten lunchen en een wijntje op de steiger na afloop.

Je bent deze zomer van harte welkom!

Esther Mosselman
18 juni 2014

bij mooi weer lunchen we buiten

Basiscursus zeefdrukken

De basis in twee dagen

In een basiscursus leer je de basistechniek, zodat je daarna zelfstandig aan de slag kunt met je eigen ontwerpen, bijvoorbeeld op de open werkplaats dagen.

In de basiscursus leer je inkt mengen, papieren sjablonen maken, films maken, drukken met sjablonen, een zeef belichten, drukken met een belichte zeef en een ontwerp opbouwen uit meer drukgangen.

Er zijn twee basiscursussen ingepland: de eerste op 5 en 6 juli en de tweede op 30 en 31 augustus.

De Spoelbak, met licht erachter. Zo kun je goed zien wat je doet als je je raam schoonmaakt.

Zelfbedrukte blouse.

Warhol workshop uitleg

Keramische transfers maken

je eigen ontwerp op servies

Met keramische transfers kun je je ontwerpen met zeefdrukken via een transfer op niet-platte objecten krijgen. Doordat je met keramische pigmenten drukt, die bij het stoken (tegen de 800 graden) met het glazuur versmelten, worden, krijg je een blijvende opdruk. 

Tijdens de workshop kun je ook een aantal tegels bedrukken, daar kun je wel direct op drukken omdat ze vlak zijn. Dit kan op de tweede dag van de workshop, dan kan intussen de lak van de transfers voldoende drogen voordat we ze aan gaan brengen.

Deze workshop wordt gegeven op 26 en 27 juli.

bedrukte tegels

transfer vellen

Agenda 
tot en met eind augustus

Voor o.a. textiel bedrukken en open werkplaats dagen (voor ervaren drukkers) zie de hele agenda. 

Naast de workshops in de agenda kun je al vanaf drie personen een workshop op maat boeken, voor 75,- per persoon per dag. Op een dag dat het jou uitkomt. En op maat is écht op maat: je kunt de basis leren, een bepaald idee of project uitvoeren, op textiel drukken, films leren maken, wat je wilt. Met lunch en desgewenst avondeten en/of borrel erbij. Of misschien een idee voor een verjaardag, familiefeestje, vriendenuitje of personeelsdag?